רוב האנשים שמוצאים תפקיד בתור מהנדס סאונד עושים את זה כי הם מרגישים חיבור טבעי אל המקצוע ועל רקע כישרון אישי שהם נולדו איתו. עם זאת, הכישרון בלבד לא מספיק על מנת להפוך את התחביב למקצוע. אם רוצים לעבוד בתור מהנדס סאונד או לכל הפחות לתרום לעולם ההפקות המוזיקליות, יש צורך במסלול לימודים ייעודי. במסגרת מסלול כזה, לומדים מקרוב על הנושאים השונים שקשורים אל מהנדס סאונד ואף מייצרים קשרים עם עוד אנשים מהתחום.
השאלה היא כיצד בוחרים מוסד ומסלול לימודים שיכולים להפוך כל אחד ואחת מאיתנו למהנדסי סאונד. כאן, אפשרות אחת למשל תהיה לקבל המלצות מאנשים שכבר סיימו את המסלול וקיבלו תעודה של מהנדס סאונד מוסמך. מנגד, אפשרות אחרת תהיה לסמוך על האינטואיציה ולהגיע לשיעורי ניסיון לפני שמקבלים החלטה. אבל בין לבין, צריך גם לדעת למה לצפות.
מה כוללים לימודים של מהנדס סאונד?
מהנדס סאונד לומד את התחום כדי לרכוש השכלה מקצועית בתחומי ההקלטה, ההגברה, עריכת פסקול והנדסת אודיו. המטרה של הלימודים היא לשלב בין השכלה תאורטית לבין התנסות מעשית, תוך דגש על ביטוי אישי של הכישרון וההעדפות. מעבר לכך, מסלול לימודים של מהנדס סאונד מחייב תשתית מתאימה מבחינת מערכת תמיכה, אולפני הקלטות, גישה למעבדות גם אחרי שעות הלימודים וכן הלאה.
היתרון של בחירת מוסד ומסלול לימודים של מהנדס סאונד על פי ידע קודם הוא שניתן להתמקד רק בבתי הספר הרלוונטיים. כך יודעים למה לצפות עוד לפני שמתחילים ללמוד ושמים את הדגש על עקרונות נכונים. בהמשך, כל שנותר הוא להיכנס אל עובי הקורה ולבדוק את מבנה הלימודים ואת מתקני המגמה שזמינים לסטודנטים השונים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה